Home Vrouwenwielrennen Zij Aan Zij

Wat is #ZIJAANZIJ?

#ZIJAANZIJ

Wat is #ZIJAANZIJ?

Op dit moment doen zo’n 180 meisjes aan wielrennen in competitieverband. In vergelijking met het aantal jongens, in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 18 jaar, is dat 1 op 20. Cycling Vlaanderen, de officiële federatie voor het wielrennen, staat te popelen om dit aantal op te krikken! Met het project ZIJ AAN ZIJ gaat de officiële federatie voor het wielrennen meisjes warm maken om op de competitiefiets te springen.

Samen met jongerenradiozender MNM zet Cycling Vlaanderen daarom een unieke actie op poten. In een uitgebreid opvolgtraject kunnen meisjes tussen 12 en 18 jaar het plezier van het wielrennen ontdekken en werken ze samen toe naar een eerste fietscompetitiedoel dit jaar. De campagne werd gelanceerd in het voorjaar 2020 en in 2021 gaan we het tweede werkingsjaar in. Meisjes kunnen zich vanaf 25 februari 2021 inschrijven voor een digitale try-out in maart. Die try-outs zijn het startpunt van de campagne ZIJ AAN ZIJ 2.0.

Alle drempels weg!

ZIJ AAN ZIJ is een laagdrempelig project. Voor meisjes, door vrouwen.

DOELGROEP

  • Alle meisjes tussen 12 en 18 jaar (geboortejaar tussen 2003 en 2009) die het competitiewielrennen een eerste keer willen uitproberen.
  • Nog nooit op een koersfiets gezeten maar lijkt het wielrennen je wel wat? Twijfel niet, wij helpen je op weg!
  • Fiets je al recreatief? Spring mee op de kar. Wij begeleiden je stap per stap naar een eerste competitiedoel.
  • Ben je momenteel al actief in een andere competitiesport? No worries, test het wielrennen zeker eens uit.

GEEN DREMPELS

  • Heb je helemaal geen koersfiets? Geen nood. Je krijgt de kans om een fiets (Canyon) te gebruiken van de federatie. Dit is enkel mogelijk voor de nieuw ingestroomde meisjes.
  • Een team van vrouwen staat je van aan de zijlijn bij met de nodige knowhow, tips en tricks.
  • Een hele resem aan workshops met info over 'de basisbeginselen van het wielrennen' gaan de komende maanden door (indoorfietsen/fietsmechaniek/fietsonderhoud/fietsbehendigheid/trainingsleer/voeding/workshop naar ouders/etc.).
  • We voorzien een uitgebreide kalender aan fietstrainingen specifiek voor meisjes die we wekelijks/maandelijks organiseren in Vlaanderen.
  • Begeleiding en opvolging vanuit de club uit jouw buurt.

Ook de reeds aangesloten competitierijdsters bij Cycling Vlaanderen kunnen mee aansluiten in de campagne. Dit is mogelijk vanaf het moment dat de workshops, fietstrainingen en andere activiteiten van start gaan.

Interesse?

Wil je meespringen in deze #ZIJAANZIJ-campagne? Super! :-)

Schrijf je als de bliksem in voor een van onze digitale try-outs in maart! Daar geven we alle basisuitleg over de campagne. Na het volgen van zo'n try-out kan je definitief inspringen in ons opbouwprogramma. Via workshops, trainingen en een mooie clubwerking helpen we je op weg naar een eerste fietscompetitiedoel in de zomer!

Inschrijven voor de digitale try-outs

Ik schrijf me in!

Meer info of vragen?

Contacteer ons via zijaanzij@cycling.vlaanderen of stuur ons een privéberichtje via de Facebook-pagina van Cycling Vlaanderen.

Partners