Home Recreatie Organisator

Cycling Vlaanderen scanapp

Cycling Vlaanderen scanapp

De clubs die een recreatieve fietstocht organiseren, beheren zelf de inschrijvingen voor hun tocht. Concreet betekent dit dat de clubs de lidkaarten van leden inscannen en dat zij de deelnemers zonder lidmaatschap een dagverzekering bezorgen. De Cycling Vlaanderen ScanApp laat de organisatoren van recreatieve fietstochten, die op de kalender van Cycling Vlaanderen zijn opgenomen, toe om deelnemers te registreren. Met de ScanApp bezorgen we de recreatieve clubs een handige tool, die rekening houdt met de strengere privacywetgeving. Zowel de leden van Cycling Vlaanderen als de dagvergunninghouders worden met de Cycling Vlaanderen ScanApp geregistreerd.

De Cycling Vlaanderen ScanApp installeren

De app dien je te installeren op een smartphone. Afhankelijk van het besturingssysteem van je toestel, kun je de ScanApp gratis downloaden en installeren uit de App Store voor Apple (iOS) of Google Play Store voor Androïd.

De minimale vereiste voor iOS (Apple) is versie 9 en voor Androïd versie 4.


Dagvergunningen

Wie aan jullie tochten wenst deel te nemen zonder aangesloten te zijn bij Cycling Vlaanderen (of andere federaties: FCWB, VWB, VBR, NTFU, FFCT, FFBC), moet in overeenstemming met het Vlaamse decreet een dagvergunning nemen. We wensen toch wel de verantwoordelijkheid te benadrukken die de club daarbij draagt. Men moet zich bewust zijn van de decretale verplichting en de verantwoordelijkheid niet-vergunninghouders op die manier te verzekeren.

Hoe een dagvergunning afleveren?

1. De dagvergunninghouders vullen het dagverzekeringsstrookje in en betalen 2 euro meer om een dagverzekering te verkrijgen. Clubs gebruiken dit standaardstrookje om de nodige informatie te verzamelen van de dagvergunninghouders.Voor een dagvergunning blijft de maximaal toegestane leeftijd 75 jaar. Op het standaard strookje voor dagvergunningen wordt daarom ook naar de leeftijd gevraagd. De dekking voor hartfalen is niet inbegrepen bij dagvergunninghouders. Deelnemers onder de 15 jaar mogen gratis deelnemen aan wielertochten als ze lid zijn van Cycling Vlaanderen. Niet leden jonger dan 15 jaar betalen 2 euro voor een dagverzekering aan de organisatie.
2. Cycling Vlaanderen vraagt zijn organiserende clubs om de verzamelde informatie van de dagverzekeringsstrookjes in te gegeven in de standaard Excellijst 'Dagvergunningenoverzicht'. Vanaf 1 januari 2017 is dit echter niet meer verplicht. Clubs die er voor kiezen om de lijst niet meer op te maken en door te sturen, vragen we om de strookjes van de dagvergunningen zorgvuldig te bewaren. Indien een aangifte van een ongeval binnenkomt bij Concordia (verzekeringsmakelaar Cycling Vlaanderen) zal gevraagd worden om een scan te nemen van het strookje van de persoon in kwestie en om de scan door te sturen.
3. Clubs die de lijst wel nog wensen op te sturen mogen dit doen door de lijst te versturen naar mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen. Gelieve dit binnen de 30 dagen na de organisatiedatum te doen. Bij gebeurlijke ongevallen kijken wij de lijst dan voor je na. De strookjes dien je dan minder lang bij te houden als organisator.

Alle info over het beheer van scanapp toegangen

Klik hier