Home Recreatie Essobbct

Reglement

Reglement

De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een competitie voor recreatieve fietsers en clubs die aangesloten zijn bij Cycling Vlaanderen. Het doel van de competitie is om zo veel mogelijk punten te verzamelen door fietstochten te rijden die geregistreerd zijn in de Cycling Vlaanderen fietskalender van 2020. Op alle fietstochten vanaf 1 januari 2020 tot 31 december 2020 kan je punten verdienen.

Het verzamelen van punten gebeurt volledig automatisch door het scannen van je Cycling Vlaanderen-lidkaart bij de start van een toertocht. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de registratie tijdens een toertocht via het scannen van de lidkaart.

De toertochten worden onderverdeeld in drie types, met volgende puntenverdeling:

Je verdient 1 punt bij deelname aan een 'Standaard tocht'.
Je verdient 3 punten bij deelname aan een 'Classics tocht'.
Je verdient 5 punten bij deelname aan de 'Cycling Vlaanderen Classics'en bij deelname aan de ritten op zaterdag en zondag van de 'Belgian Cycling Happening'.

In onze online kalender kan je voor elke tocht het aantal te behalen punten terugvinden.

Er worden 5 individuele klassementen (1 per provincie), 5 clubklassementen (1 per provincie) en 5 jeugdclubklassementen (1 per provincie) opgemaakt.

Je positie in het klassement is net als vorig jaar niet bepalend om een prijs te winnen. In 2020 verloten we de prijzen onder de leden die een bepaalde drempel (70 punten) behalen. Je plaats in het klassement is dus niet bepalend, maar is uiteraard leuk om te bekijken en om met vrienden te vergelijken. Puur voor de fun wordt een algemeen klassement en een klassement per provincie bijgehouden.

Wat is nieuw in 2020?

Een heel jaar lang punten verzamelen

Op alle fietstochten op de kalender van Cycling Vlaanderen kan je in 2020 punten verdienen. Niet meer alleen op de tochten tijdens de zomerperiode.

Drempel wordt verhoogd van 50 naar 70 punten

Aangezien de periode om punten te verzamelen verlengd wordt in 2020, willen we de uitdaging om kans te maken op een prijs ook een beetje verhogen. Je zal dus 70 punten moeten verdienen om kans te maken op één van de mooie prijzen!