Home Nieuws

Reportage | Canyon Factory Tour

CANYON FACTORY TOUR

Heb jij een Canyon? Of ben je van plan er eentje te kopen? Wij vertellen je graag van A tot Z hoe jouw fiets in slechts enkele klikken bij jou aan de voordeur staat. Neem samen met ons een kijkje in de fabriek van Canyon.

400 fietsen per dag produceren, die verspreiden in meer dan 100 landen en daarnaast tal van topatleten en -ploegen sponsoren. Dat alles gebeurt vanuit het Canyon Home en bijbehorende fabriek in het Duitse Koblenz, zo’n 3 uurtjes rijden vanuit Brussel of Antwerpen.

Canyon Home

Wil je je fiets afhalen? Of enkele modellen testen? Dan is Koblenz the place-to-be. Canyon werkt namelijk enkel via online verkoop, direct to consumer, wat zorgt voor een lagere prijs voor jou. Daarnaast kun je in de Canyon Home ook de volledige geschiedenis van het merk leren kennen, enkele unieke fietsen bewonderen en ontdekken hoe jouw fiets geproduceerd wordt. O ja, vergeet zeker niet om hun lekkere koffie te proeven en even langs de shop te passeren.

Van aanhangwagen tot wereldspeler

Canyon is één van de jongste grootschalige fietsproducenten. In minder dan 15 jaar groeide het Duitse merk uit tot een speler op wereldniveau. Van verkoop op wedstrijden, tot een kleine fietsenwinkel, naar een bedrijf dat maar liefst … fietsen per jaar verkoopt.

Fietsen aan de lopende band

Welkom in de wondere wereld van een fietsfabriek! Maar liefst 18 assemblagepunten, met een stoptijd van gemiddeld 1 minuut per punt, zorgt voor een productie van 400 fietsen per dag.

Onder de scanner

Alle onderdelen worden grondig getest, en dat is soms nodig. Vind jij de fout in deze vezelstructuur? Bij Canyon maken ze gebruik van een reusachtige röntgenscanner die alle carbon onderdelen controleert op fouten en gebreken.

Track and trace

Van ongeorganiseerde pakketten van toeleveranciers naar een perfect georganiseerd systeem met unieke QR-codes per onderdeel (die achteraf ook te traceren zijn).

Speelgoedwinkel voor fietsliefhebbers

Op zoek naar euhm… wielen, groepsets of andere onderdelen? Pick yours! (PS: Canyon kondigde aan dat ze niet genoeg plaats hebben in deze fabriek en dat ze reeds bezig zijn met de aanbouw van een nieuwe fabriek).

Wereldwijde speler

Naast de assemblage van fietsen kun je ieder model uitgebreid gaan testen. Enkele kerncijfers: met een omzet van 227 miljoen euro, gerealiseerd door 800 werknemers (Duitsland, 1000 wereldwijd), is Canyon één van de grote spelers op de markt en verkoopt jaarlijks zo’n 125.000 fietsen. 41% van de totale verkoop zijn racefietsen, 50% mountainbikes. Duitsland is de grootste afzetmarkt met 32%.

Meten is weten

Van high-end proffietsen, over volledige testbatterijen, tot unieke geprinte of gefreesde onderdelen. Je vindt het allemaal terug in het Duitse Koblenz.

Bestel jouw nieuwe fiets met 3% korting!

Lid van Cycling Vlaanderen? Wist je dat je bij aankoop van je nieuwe fiets 3% korting krijgt? En dit het hele jaar door, op eender welke fiets! Hoe je dat doet leggen we hier uit:

1. Ofcourse: word lid (via www.cycling.vlaanderen/lid-worden)

2. Ga op zoek naar jouw droomfiets via www.canyon.com en plaats je bestelling.

3. Betaal nog niet! Stuur een mailtje naar belgium@canyon.com met jouw bestelcode in vermeld en een foto van je lidkaart.

4. Jouw korting wordt doorgerekend, waarna je een nieuw betaalverzoek ontvangt.

5. Ontvang je fiets aan je deur (of waar je wenst) en #KruipInHetWiel