Home Nieuws

ZIJ AAN ZIJ voor MEER MEISJES OP DE FIETS

ZIJ AAN ZIJ voor MEER MEISJES OP DE FIETS

Op dit moment doen zo’n 150 meisjes aan wielrennen in competitieverband. In vergelijking met het aantal jongens, in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 18 jaar, is dat 1 op 20. Cycling Vlaanderen, de officiële federatie voor het wielrennen, staat te popelen om dit aantal op te krikken! Met het project ZIJ AAN ZIJ gaat de officiële federatie voor het wielrennen meisjes warm maken om op de competitiefiets te springen.

Samen met jongerenradiozender MNMzet Cycling Vlaanderen daarom een unieke actie op poten. In een uitgebreid opvolgtraject zullen meisjes tussen 12 en 18 jaar het plezier van het wielrennen kunnen ontdekken en werken ze samen toe naar een eerste fietsdoel deze zomer.

ZIJ AAN ZIJ wil een laagdrempelig project zijn, voor en door vrouwen. De deelneemsters krijgen de kans om een fiets en fietsuitrusting te gebruiken. Een team aan vrouwen staat hen van aan de zijlijn bij met de nodige kennis, tips en tricks. Ook workshops en trainingen maken hier deel van uit.

Om alle geïnteresseerde meisjes kennis te laten maken met het project worden verschillende try-outs georganiseerd in de eerste helft van maart.