Home Nieuws

Wedstrijden augustus-september-oktober | Praktische info

Wedstrijden augustus-september-oktober | Praktische info

De aanmelding voor de wedstrijden in augustus, september en oktober zijn geopend. Inschrijven kan tot vrijdag 24 juli (13u). We hanteren hetzelfde systeem als voor de wedstrijden in juli, nl.

 • Alle aanmeldingen verlopen via My Cycling Vlaanderen. Voor criteriums dien je aan te melden bij de organisator.
 • ER WORDT GEEN REKENING GEHOUDEN MET SNELHEID/DATUM VAN AANMELDING bij de uiteindelijke samenstelling van de startlijsten. Iedereen die zich tot en met woensdag inschrijft, heeft dus gelijke kansen!
 • Geef je aanmeldingen wel in op volgorde van voorkeur. Meld je dus eerst aan voor de wedstrijd waaraan je het liefst zou deelnemen enz. Hier zal in de mate van het mogelijke rekening mee worden gehouden.
 • We stellen dan de startlijsten op. Deze worden bepaald door je opgegeven voorkeursvolgorde en, indien nodig, het lot.
 • Je kan/mag inschrijven voor zoveel wedstrijden als je wil!

Via My Cycling Vlaanderen kan je in de loop van week 31 zien of je effectief kan deelnemen aan de wedstrijd. We heropenen dan opnieuw de module op My Cycling Vlaanderen zodat renners zich verder kunnen in- en uitschrijven.

AANDACHTSPUNT 1: je zal nog steeds kunnen in- en uitschrijven voor de wedstrijden in juli. Voor de wedstrijden in augustus, september en oktober stel je je kandidaat.

AANDACHTSPUNT 2: De inschrijvingen voor de cyclocrosswedstrijden openen we in augustus. Hierover volgt later meer info.

Info buitenlandse renners

Vanaf 1 augustus zullen ook buitenlandse renners opnieuw kunnen deelnemen aan wedstrijden in België. Vanuit de federatie geven we echter graag eerst de kans aan onze eigen renners om wedstrijden te betwisten. Volgende procedure zal hiervoor gehanteerd worden:

 • Belgische vergunninghouders kunnen vanaf 15 juli aanmelden voor de wedstrijden in augustus, september en oktober. Zij kunnen zich in- en uitschrijven tot de dag voor de wedstrijd (23u59).
 • Buitenlandse renners krijgen de mogelijkheid om VANAF drie dagen voor de wedstrijd in te schrijven (indien er nog plaats is) tot de dag voor de wedstrijd (23u59).
  • Buitenlandse renners kunnen enkel deelnemen indien ze toestemming hebben van hun federatie. In dit attest moet staan dat ze niet uit een risicogebied voor COVID-19 komen. Het attest wordt VOOR DE WEDSTRIJD per mail bezorgd aan Cycling Vlaanderen via info@cycling.vlaanderen
  • Buitenlandse renners dienen wel steeds de maatregelen van de overheid op te volgen (bv. quarantainemaatregelen). Hiervoor verwijzen we graag door naar de website van de overheid en deze pagina.
  • De maatregelen kunnen veranderen naargelang de evolutie van het coronavirus in de verschillende landen.

Aandachtspunten voorinschrijvingen

We herinneren iedereen er graag aan dat de reglementen omtrent de voorinschrijvingen blijven gelden, nl.:

 • In- en uitschrijven kan tot drie dagen voor de wedstrijd voor PISTE-wedstrijden (bijv. wedstrijd op zondag = uitschrijven kan tot en met donderdag), tot twee dagen voor MTB-wedstrijden en tot de dag voor de wedstrijd voor WEG-wedstrijden. Dan is de startlijst definitief.
 • Sta je op de definitieve startlijst, dan word je verondersteld te starten. Doe je dit niet, dan volgt 15 euro boete, schrapping van alle voorinschrijvingen in dezelfde maand, bij deelname aan andere wedstrijd schrapping uit de uitslag en terugbetaling van de gewonnen prijs. Word je ziek, stuur dan een mailtje naar de provinciale verantwoordelijke.