Home Nieuws

Verstrenging maatregelen voor veiligheid in de koers.

Verstrenging maatregelen voor veiligheid in de koers.

Verstrenging maatregelen voor veiligheid in de koers!


De Interfederale Coördinatiecel verstrengt de veiligheidsmaatregelen.

Cycling Vlaanderen-Belgian Cycling-FCWB

Het door de Interfederale Coördinatiecel opgestelde veiligheidsprotocol werd aangepast op basis van het meest recente ministerieel besluit en de gekende maatregelen voor Antwerpen:

De wielerwedstrijden:

Een publiek van maximum 200 personen mag wedstrijden bijwonen, voor zover deze buiten worden georganiseerd en een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon (buiten de bubbel) wordt gegarandeerd ;

Eénieder is vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker;

De renners dragen in de wedstrijd geen mondmasker;

In de start- en aankomstzone worden, buiten de officials, pers, geaccrediteerden en medewerkers van de organisatie, alleen nog op gecontroleerde wijze de begeleiders van de renners toegelaten.

Om de clubs te ondersteunen wordt door de federatie per wedstrijd een corona-coördinator aangesteld. Voor de wedstrijd zal deze met de organisator de nodige stappen ondernemen voor de toepassing van het door het kabinet bevestigd protocol. Op de wedstrijd zal deze mee de veiligheid van de sporters en medewerkers ondersteunen.

De trainingen en recreatieve ritten:

Een groep van 50 is toegestaan in georganiseerd verband door een club in aanwezigheid van een trainer of begeleider.

De provincie Antwerpen:

In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar. In Antwerpen wordt de bubbel dan ook beperkt tot maximum 10 personen.

Op gemeentelijk vlak kunnen strengere maatregelen van toepassing zijn.

In deze moeilijke periode wordt het interfederaal overleg verder gezet om, indien nodig, snel de maatregelen aan te passen aan de evolutie van de situatie.