Home Nieuws

Veldritseizoen 2020-2021

Veldritseizoen 2020-2021

Het nieuwe veldritseizoen komt snel dichterbij! We hopen op een volwaardig seizoen, met een mooi aanbod voor iedereen. Samen met onze clubs en organisatoren werken we hieraan.

In navolging van de huidige coronacrisis werden volgende beslissingen genomen met betrekking tot het veldritseizoen 2020-2021:

FLANDERS CX CHALLENGE

Sinds dit jaar zijn we samen met De Moedige Veldrijder en de Vlaamse Cyclocrosscup hard aan het werken aan een nieuw veldritproject, met name de Flanders CX Challenge. De bedoeling van dit regelmatigheidscriterium is om een overkoepelend criterium te creëren in Vlaanderen om onze (jeugd)leden kansen te bieden.

Omwille van het Coronavirus hebben we beslist om dit criterium met één veldritseizoen uit te stellen. Afstel is echter geen uitstel! In seizoen 2021-2022 komen we met een sterk concept en aanbod. Er zal in 2020-2021 geen klassement van De Moedige Veldrijder en de Vlaamse Cyclocrosscup zijn. Al deze wedstrijden zijn losse wedstrijden in seizoen 2020-2021.

Alle wedstrijden op de kalender van Cycling Vlaanderen kunnen dus verder georganiseerd worden. Deze organisaties zullen optimaal ondersteund worden.

PRIJZENGELD

Ter ondersteuning van onze organisatoren werd beslist om tijdens het volledige regionale veldritseizoen 2020-2021 geen prijzengeld te laten voorzien.

VOORINSCHRIJVINGEN

De voorinschrijvingen openen op vrijdag 21/08/2020 voor de Belgische vergunninghouders. Voor de renners met een buitenlandse vergunning openen de inschrijvingen op vrijdag 4/09/2020. Er kan tot 3 dagen voor de wedstrijd in- of uitgeschreven worden. De renner moet steeds zelf controleren of de wedstrijd wel of niet afgelast werd.

CORONAMAATREGELEN

De coronamaatregelen zijn en blijven nog steeds van kracht. Onze protocollen en richtlijnen vind je op onze website. Dit protocol wordt gewijzigd naargelang de updates van de laatste veiligheidsraad. We communiceren de aangepaste protocollen van zodra het Ministerieel Besluit wordt gepubliceerd. KLIK HIER