Home Nieuws

Mondmasker verplicht vanaf 12 jaar tijdens afleggen Cycling Vlaanderen Proef

Mondmasker verplicht vanaf 12 jaar tijdens afleggen Cycling Vlaanderen Proef

Leg jij binnenkort je Cycling Vlaanderen Proef af? Lees dan even hier alle coronamaatregelen na om deze proeven veilig te laten verlopen. Zo is een mondmasker verplicht voor alle renners en rensters vanaf de leeftijd van 12 jaar tijdens het afleggen van de Cycling Vlaanderen Proef.

Moet ik een mondmasker dragen tijdens het afleggen van de proef?

Ja. Alle renners en rensters vanaf 12 jaar leggen hun Cycling Vlaanderen Proef af met een mondmasker aan. Dit is verplicht. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan ben je niet verplicht om een mondmasker te dragen.

Het afleggen van een proef is geen zware fysieke inspanning en wordt dus niet onder 'intensief sporten' gecatalogeerd. Aangezien het dragen van een mondmasker sowieso reeds verplicht is op de openbare domeinen van de proeflocaties in Gent (Blaarmeersen), Zolder (Circuit Zolder), Wilrijk en Antwerpen (verplichting op het volledig publieke Antwerpse domein), trekken we deze richtlijn ook door naar de andere proeflocaties (Brugge, Affligem en Heverlee). Zo houden we alles duidelijk en coronaproof.

Mag ik als ouder/verantwoordelijke blijven stilstaan en kijken terwijl mijn kind de proef aflegt?

Hier gelden per locatie andere richtlijnen. Hieronder vind je een overzicht per proeflocatie. We rekenen op eenieders gezond verstand bij het interpreteren van deze richtlijnen.

LocatieMogen ouders langs de kant toekijken?
AffligemJA, mits social distancing ten opzichte van andere renners/ouders. Mondmasker sterk aangeraden.
BruggeJA, mits social distancing ten opzichte van andere renners/ouders. Mondmasker sterk aangeraden.
GentJA, mits social distancing én het dragen van een mondmasker. Het dragen van een mondmasker is verplicht op het volledige domein van de Blaarmeersen.
HerentalsNEE, ouders worden verzocht hun kind af te zetten en nadien even te gaan wandelen tijdens het afnemen van de proef (in functie van groepen van max. 10 personen in buitenlucht op het volledige Antwerpse domein). Het dragen van een mondmasker is ook verplicht.
HeverleeJA, mits social distancing ten opzichte van andere renners/ouders. Mondmasker sterk aangeraden.
WilrijkNEE, ouders worden verzocht hun kind af te zetten en nadien even te gaan wandelen tijdens het afnemen van de proef (in functie van groepen van max. 10 personen in buitenlucht op het volledige Antwerpse domein). Het dragen van een mondmasker is ook verplicht.
ZolderJA, mits social distancing én het dragen van een mondmasker. Het dragen van een mondmasker is verplicht op het volledige domein van het Circuit Zolder.

Algemene richtlijnen

  • Elke proefafnemer draagt een mondmasker en handschoenen tijdens het afnemen van de proef.
  • De afnemer(s) ontsmet(ten) alle gemeenschappelijke gebruikte materialen (bv. tennisbal/bidon) tussen de proefbeurten van de renners.
  • Algemene regels rond social distancing (1,5 meter afstand onderling) blijven geldig voor iedereen.
  • Kom met maximaal 1 begeleider per renner/renster naar de proef.
  • Voor de proeven in de provincie Antwerpen (Wilrijk/Herentals) leggen we het aantal deelnemers per sessie daar momenteel vast op maximaal 8 kinderen (in plaats van het gebruikelijke 15). Met 2 proefafnemers langs de kant wordt de groep zo beperkt tot 10 personen. Check vooraf goed op je profiel op My Cycling Vlaanderen of je bij de eerste 8 ingeschrevenen bent. Vanaf plek 9 kom je op de wachtlijst.

Inschrijven Cycling Vlaanderen Proef

Wil jij je Cycling Vlaanderen Proef 2020 of 2021 afleggen?
Schrijf je in via je profiel op My Cycling Vlaanderen!