Home Nieuws

Moet je de Cycling Vlaanderen Proef nog afleggen in 2020?

Moet je de Cycling Vlaanderen Proef nog afleggen in 2020?

Dien jij de Cycling Vlaanderen Proef nog af te leggen in 2020?

Het coronavirus gooide ook flink roet in het eten voor wat betreft de geplande Cycling Vlaanderen Proeven. Heel wat kinderen dienen hun Cycling Vlaanderen Proef nog af te leggen in functie van het mogen rijden van wedstrijden in hun categorie van 2020.

Aangezien we alle jeugdrenners en -rensters de garantie willen geven 'koersklaar' te zijn op 01 augustus (huidig vooropgestelde datum waarop de competitie hervat kan worden, nvdr.), werken we momenteel achter de schermen een aangepast programma uit om de Cycling Vlaanderen Proef 'coronaproof' te organiseren op clubniveau.

De bedoeling is om de Cycling Vlaanderen Proef zo dicht mogelijk bij de club te brengen. Hiermee willen we in deze uitzonderlijke tijden flexibel optreden naar de renners en clubs toe en hen een verre verplaatsing uitsparen. Dit schema is in volle opmaak. Ook voor kinderen die niet bij een club aangesloten zijn, voorzien we een creatieve en flexibele oplossing.

Er volgt hierover zeer snel meer info, zodat we in de loop van de maand juni hiermee van start kunnen gaan.

Nog geen vergunningskaartje in handen

Wie nog niet slaagde voor de Cycling Vlaanderen Proef heeft logischerwijs zijn/haar vergunningspasje van Cycling Vlaanderen nog niet fysiek in handen. Dit kaartje wordt pas afgedrukt, zodra een renner geslaagd is voor de proef, naar de sportarts is geweest en de vergunning betaald heeft. De regel hierbij is: wie zijn/haar vergunning betaalde, is tijdens het fietsen reeds verzekerd. Je hoeft dus je pasje niet in handen te hebben om onder onze verzekering te vallen. De betaling is hier de norm.

Wat is de Cycling Vlaanderen Proef?

Cycling Vlaanderen Proef