Home Nieuws

De Flandrien Challenge. De onwaarschijnlijke rit.

De Flandrien Challenge. De onwaarschijnlijke rit.

Cycling in Flanders, het merk van Toerisme Vlaanderen gewijd aan de wielersport, lanceert de Flandrien Challenge: een rit die ongetwijfeld op de ‘bucket list’ van iedere wielerfanaat komt te staan.

Fietsers kunnen zichzelf uitdagen om een echte Flandrien te worden in "The Unbelievable Ride". Er zijn in totaal 72 uur en 59 Strava-segmenten om de Vlaamse hellingen en kasseien te trotseren en deel uit te maken van de legende.

De Flandrien Challenge is een wieleruitdaging waarbij de grenzen tussen de digitale en de reële wereld vervagen. De digitale STRAVA-segmenten worden gevisualiseerd op het wegdek van tal van hellingen en kasseiwegen in Vlaanderen. Het is een unieke beleving van de populairste digitale applicatie voor fietsers.

Om de Flandrien Challenge te voltooien, moet elke deelnemer de 59 segmenten op de Vlaamse wegen fietsen in minder dan 72 uur. De segmenten omvatten legendarische kasseihellingen zoals de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Paterberg.

Alle fietsers die slagen zullen deel uitmaken van de legende. Na afloop graveren ze hun naam in een steen die terecht komt op de ‘Wall of Fame’ in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde: een unieke plek voor wielerliefhebbers en de ultieme beleving voor iedere wielerfan.

Deelnemers van de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes laat toe om alle segmenten succesvol af te vinken en tegelijkertijd het indrukwekkende landschap te ontdekken. Er staat geen einddatum op “The Unbelievable Ride", want het is een uitdaging die elke wielrenner minstens één keer in zijn leven zal willen aangaan: vandaag, morgen, over zes maanden, in de komende jaren of op het hoogtepunt van het voorjaarsklassiekersseizoen. De keuze is aan de fietsliefhebber. Geïnteresseerden hebben dus alle tijd om te trainen en zich klaar te stomen voor deze unieke uitdaging in Vlaanderen. Tot de tijd dat we weer veilig kunnen reizen, kan iedereen in zijn of haar eigen thuishaven de grenzen verleggen en zich voorbereiden op de uitdaging.

Wie kan deelnemen?

Iedereen die van wielrennen houdt en bereid is om de uitdaging aan te gaan. Het succesvol uitrijden van alle segmenten in minder dan 72 uur, en daarbij de Vlaamse keien en kasseien trotseren, wordt zelfs voor de meest ervaren fietser een uitdaging. Maar laat je vooral niet afschrikken: mits een goede voorbereiding kan je het aan! Het mooie aan fietsen in Vlaanderen is dat je er zoveel kan beleven in een kleine regio. Daarenboven kan je kiezen voor een route die voldoet aan jouw wensen en vereisten.


Over Cycling in Flanders

Het merk van Toerisme Vlaanderen voor elke gepassioneerde wielerliefhebber . Vlaanderen is de bakermat van de koers, het ‘Heartland of Cycling’. De kasseihelling onderscheidt ons van andere bestemmingen. Alleen in Vlaanderen vind je hellingen en kasseien en de Ronde Van Vlaanderen. Vlaanderen is de thuisbasis van het wielrennen en een unieke bestemming voor elke wielerliefhebber: het zou op de ‘bucket list’ van iedere wielerfanaat moeten staan om minstens één keer in zijn leven op onze hellingen en kasseien te rijden. De Flandrien Challenge is dan ook dé ultieme beleving voor elke gepassioneerde wielerliefhebber.

Cyclinginflanders.cc is de onmisbare gids voor de wielersport in Vlaanderen: indrukwekkende routes, de beste wedstrijden, uitdagingen en tips om je verblijf te plannen.

Over Toerisme Vlaanderen

Deze Vlaamse overheidsinstelling is een officiële toeristische organisatie voor Vlaanderen. De organisatie streeft naar een duurzame ontwikkeling en promotie van het toerisme naar en in Vlaanderen, met het oog op het stimuleren van het economisch rendement, de werkgelegenheid en het welzijn (voor de inwoners van Vlaanderen).

Kijk zeker eens op: www.visitflanders.com en www.toerismevlaanderen...